Mariánské Lázně

Een bezoek aan deze stad van ongeveer 14.000 inwoners is zeker de moeite waard. Naast de boodschappen die daar gedaan kunnen worden ( Kaufland, Lidl, Tesco )is een bezoek aan het centrum zeker aan te bevelen. Daar bevinden zich warmwaterbronnen.
Mariënbad heeft een heuse skipiste. Naast alpineski is de plaats beroemd om zijn langlauf loipes. In het voorjaar en zomer kan men daar heerlijk wandelen en fietsen door de schitterende bossen.
Een overdekt zwembad en een golfbaan, aantal holes: 18, * Lengte: 6135 m * Course rating: 73, * Slope rating: 125 maakt het geheel compleet.

Geschiedenis:

Het plaatsje werd in 1818 officieel een kuuroord dankzij de inspanningen van de abt uit het naburige klooster Teplá (Tepl), Karl Kaspar Reitenberger. Wat eerder had de kloosterarts bij de plaatselijke geneeskrachtige bronnen enkele badhuizen laten bouwen. Mariënbad werd al spoedig bezocht door beroemdheden als Goethe. In 1865 kreeg het stadsrechten. Het werd echter pas nadat het in 1872 via Eger (thans: Cheb) op het spoorwegnet was aangesloten een zeer druk bezochte plaats. In de Tweede Wereldoorlog werd het niet verwoest. Wel was Mariënbad vervolgens voor tientallen jaren zijn internationale bezoekersstroom kwijt. Voor de Tweede Wereldoorlog sprak de meerderheid van de inwoners van de stad Duits. Doordat de Duitsers in 1945 werden uitgewezen spreekt de meerderheid nu Tsjechisch.

Recente berichten