Loket, wandelen, kanoën, mountainbiken, kasteelbezoek.

Onderweg naar Karlovy Vary kom je het plaatsje Loket tegen. Dit is zeker een bezoekje waard. Loket – is een stadje in de Tsjechische regio Karlsbad. Het stadje ligt in een bocht van de rivier Ohře. “Loket” is Tsjechisch voor “elleboog”.

Geschiedenis:

Het kasteel Loket is al zeer oud. Al aan het begin van de 13e eeuw was hier het politieke centrum van de regio Zettlitz.
Tegen de Hussieten bood Loket succesvol weerstand. In 1521 werd de reformatie ingevoerd door de graven Schlick.

Bezienswaardigheden:

  • Kasteel Loket, het 12e eeuwse kasteel wordt nu als museum en voor openbare evenementen gebruikt;
  • Boekbindermuseum in het gemeentehuis;
  • 22 meter hoge hangbrug, een van de oudsten van Tsjechië;
  • Stadsmuseum.

Trivia:

  • Het kasteel van Loket en de grote markt van Loket zijn gebruikt als filmlocaties in de James Bond film : Casino Royale
  • Uitstapje/ Zet de TomTom op kortste route en je gaat door de schitterende natuur met vele vergezichten van West Bohemen. Langs Klooster Tepla gaat het  richting Rychnov nad Knneznou waar een speelgoedmuseum en een motormuseum is. Verder is het plaatsje zeker een bezoek waard. mooi dus voor een kop koffie.De reis gaat verder over kleine weggetjes. Loket daar kun je de auto gemakkelijk parkeren op de parkeerplaats buiten het stadje. Loop je de brug over dan heb je meteen een schitterend uitzicht over het stadje. Er is een groot kasteel of geniet van de oude stad. Zin om te kanoën, het kan daar.

Recente berichten