Groepsaccommodatie

Omdat Huis Beroun over zeer veel leefruimte beschikt bieden we het ook aan speciaal voor groepen. In eerste instantie richten we ons op visliefhebbers. Op dit gebied kunnen wij u een uitgebreid pakket aanbieden. Zelf als u begeleiding wilt hebben is dit mogelijk.

l

Vakantie  voor motorrijders in Tsjechië .

Een heel erg leuke vakantie mogelijkheid voor motorrijders ,  groepen  of groepjes !

In een tot nog  bij motorrijders toe vrij onbekend gebleven en dus nog niet ontdekt prachtig gedeelte van Tsjechië .

Wij bieden ons  vakantie huis  aan motorrijders aan en nodigen jullie uit om gebruik te gaan maken van ons vakantiehuis :”Huis Beroun” .

Het huis is een omgebouwde en goed gerenoveerde boerderij, met ruimte en plaats voor maximaal : 12 personen. Vier grote slaapkamers beneden en boven een hele grote   zolder met daar een zeer ruime vierde slaapkamer plus ontspanningsruimte 2 nieuwe wc,s en douches , grote open haard met genoeg banken om allemaal te kunnen genieten van het vuur, een  terras , een geheel met hout omheinde en afgesloten tuin en genoeg plaats om jullie motoren binnen te stallen .

Het huis is bestaat in deze vorm al 5 jaar en is bedoeld voor verhuur.

We zijn op zoek naar andere klanten en klandizie dan die we tot dusverre hebben gehad. .

We hadden vorig jaar al het plan opgevat om nu ook andere doelgroepen te benaderen dan we tot dusverre hebben gekregen en hebben benaderd. We willen meer en andere mogelijkheden aanbieden , speciaal ook voor actieve (re ) vakanties . Dus zoals aan doel groepen zoals, motor rijders en motor clubs, fietsers, mountainbikers, vissers, klimmers, kano-vaarders, golfspelers enzovoort.

Simpelweg omdat daarvoor alle mogelijkheden aanwezig zijn  en alle  activiteiten allemaal  vrij dichtbij in de buurt aanwezig zijn en… we daartoe al de benodigde contacten hebben gelegd en gemaakt ..

We kunnen & willen jullie eventueel zelfs persoonlijk begeleiden en, indien gewenst kunnen we zelf ook ter plaatse begeleiden en meegaan ,en als jullie gids en adviseur dienen , in de hoop dat jullie veel plezier zullen beleven aan het huis en de wijde  omgeving.

Er zijn vele mooie motor trips en dagtochten mogelijk ,en we willen en kunnen jullie graag daarin van harte  adviseren. We zijn zelf ervaren  motorrijders. Het huis zelf ligt in Beroun, 4 km van Teplá in West Bohemen, 20 km van Mariënbad = Marianske Lazne , 35 km van Karlsbad= Karlovy Vary , 50 km van het Bayerischer Wald in Duitsland . 60 km van Pilzen.

Praag is een kleine 140 km ver . De plaatsnaam Beroun komt overigens in Tsjechie 5x voor ! Vlakbij Praag ligt bvb. een middelgrote stad Beroun vrijwel direct aan de autobaan naar Praag.

Maar zoek en Google vooral maar nabij het stadje Teplá en Klaster ( Klooster ) Teplá . Provincie West Bohemen.

Ons dorpje Beroun bestaat een boerendorp van exact 14 huizen en boerderijen , in een heuvelkom. Loop je achter de stallen direct omhoog de heuvel op , zie je een wijds en prachtig mooi landschap. Het landschap lijkt, vinden wij althans , een beetje op een soort kruising tussen de Ardennen en Denemarken . De kant van Marianske Lázně en Karlovy Vary kent een wat ruigere & steilere berg structuur met veel meer steile hellingen en beklimmingen en afdalingen, haarspeld bochten . Soms ook met een slecht wegdek met gaten in de weg , en losliggend grint en gravel .

Op plus minus 25 km afstand is ook een leuk en klein en verrassend motor museum(pje) .

Eten kan je helemaal zelf bereiden in onze extra grote keuken, met grote eettafel en plaats genoeg voor  12 personen . Een keuken die overigens van alles is voorzien , ook een afwas machine , koel en vrieskast, magnetron, koffie en- Senseo apparaat .

Maar… als je geen zin hebt om zelf te koken en of eten te maken ,  en je liever uit eten gaat , dan kan dat ook makkelijk . In de plaats Teplá ,op slechts 4 km, kun je uitgebreid en echt lekker eten , in 4 verschillende en goede restaurants.

Wij zelf doen graag zaken en eten het liefst in Restaurant ” Plezenska” in Teplá . Naast de ingang aan het kerkplein bevindt zich ook de pin-pas automaat in de plaats Teplá .Leuke en gezellige atmosfeer , Engels en of Duits  sprekend , een aangename en prettige en snelle  bediening ,lekker eten ,met een heerlijk Tsjechisch biertje erbij en ijs of andere zaken na , voor slechts 8 euro pp . Alle prijzen voor eten en ook de benzine prijzen liggen ( gelukkig) nog ver onder de prijzen van de rest van Europa.En er is ook een prima Tankstation in Teplá  zelf .

Marianske Lázně en Karlovy Vary zijn oude kuuroorden ( thermische baden ) , zoiets als Spa in België , maar dan groter en mooier , en kennen zeker tientallen restaurants en eetgelegenheden ,bars en casino’s , clubs , van zeer exclusief tot eenvoudige tentjes . Duits wordt daar nog goed verstaan en gesproken .

In Marianske Lázně, op 18 km kan je inkopen in een Duits (enorm) grote supermarkt Kaufland, er ligt een Lidl naast en supermarkt Woolworth , ook erg groot . In Teplá zelf zijn meerdere kleine winkeltjes ,ook een Spar winkeltje, direct pal om de hoek naast het restaurant Plezenska ( winkeltjes zoals wij dat nog kennen van de dorpjes in de jaren 60 ) , maar er is ook een “gewone” en goed toegeruste supermarkt.

De reis afstand: de afstand van bvb Arnhem naar Beroun is iets minder dan 720 km .Je kan het ook op je gemak in 2 keer doen en dan zou je bvb. een tussenstop kunnen maken in Sauerland , bv. een motor hotel in Winterberg nemen als tussenstop .

Verder zijn er vanuit Beroun alle mogelijke mooie en interessante toertochten te maken en te bedenken , met een grote diversiteit aan bestemmingen.  Denk bvb . ook aan Praag en Pilzen. Maar.. er zijn tal van mogelijkheden  , waarbij we jullie  graag van relevante adviezen willen en kunnen voorzien. Laat ons weten waar jullie  interesse naar uit gaat en wij  zorgen vervolgens voor een advies  op maat .

Dank voor jullie aandacht !

We hopen heel veel positieve reacties van jullie motorrijders  te mogen ontvangen .

Voor het huis zie onze website www.beroun.nl

Vr GR : Egbert en Arnold van der Linde

Contact persoon

Egbert van der Linde                             Arnold van der Linde

077 – 8500347                                        072 – 5715514

06 – 57583057                                        06 – 49760943

 

 

Recente berichten