Geschiedenis

Huis Beroun is van oorsprong een boeren landhuis met vele opstallen. Naast het woonhuis zijn in de loop der tijden vele gebouwen er bij gebouwd. Die werden gebruikt voor stallen en machine opslag. Ook is het geheel op een bepaald moment door drie gezinnen bewoond. De gebouwen stonden in en u vorm. Dat wij het kochten was het een simpel woonhuis met daarbij grote schuren.  Vanwege de unieke ligging van het pand waren wij al snel erg enthousiast. Schitterende natuur, geen verkeer, vlakbij een zwemmeertje een golfbaan en een stadje vlakbij met een station. We hebben het huis gekocht en zijn al snel begonnen met een grondige renovatie. Een stal werd keuken en de oude keuken een slaapkamer. Aan de kop van het huis hebben we twee slaapkamers gerealiseerd. Er moest een badkamer bij komen en de waterpomp daarom naar boven. Een grote boiler moest voor het warmwater zorgen. Het huis werd verwarmt door een kolengestookte centrale verwarming. Later hebben wij die vervangen. Beneden hebben we in de woonkamer en keuken infraroodverwarming laten aanleggen. Een extra houtkachel in de keuken en hal maken het geheel compleet. In 2010 zijn we de bovenetage gaan aanpakken.  Een grote vierpersoonskamer daar gemaakt en een ruime speelkamer voor spelletjes en spelen als biljart ed. De schuur beneden hebben we ook geschikt gemaakt voor vertier. Momenteel zijn we druk bezig met het verbeteren van zaken als buitendeuren en de tuin vraagt aandacht. Al met al een grote maar zeer aangename ervaring voor ons.

Verbouwing huis Beroun

Verbouwing huis Beroun

Recente berichten