Fietsen

Gerelateerde afbeelding

Redelijk dicht bij huis zo’n  800 km van Utrecht ligt een geweldig gebied om ontdekt te worden door de mountainbikeliefhebber. West Bohemen in Tsjechië. Tientallen met borden aangegeven routes doorkruisen het gebied. De routes kruizen elkaar zodat u zelf gemakkelijk del engtes van de routes kunt bepalen. Langs deze routes komt u regelmatig speciale mountainbike parkoersen tegen. Tussen Marianske Lazne en Cheb hebben wij zo,n route gereden en deze was werkelijk adembenemend mooi, dwars door de bossen met vele obstakels als takken en kuilen. Ook zijn wij veel wild tegengekomen en hebben mede daardoor veel gepauzeerd.
                                                     Gebiedsinfo.
Het Ertsgebergte staat bekend voor zijn vele hoogte verschillen en uitgestrekte bossen. Het water wat vanuit de heuvels afsijpelt en een geneeskrachtige werking zou hebben heeft vele bekende kuuroorden als Karlovy Vary, Marianske Lazne, Jachimov en Frantiskovy Lazne doen ontstaan. Voor u een uitstekende gelegenheid de benen rust te gunnen en te gaan genieten van de gemoedelijkheid van deze steden. Voor de liefhebbers natuurlijk de gelegenheid het lichaam eens lekker te laten verwennen.
Aan de grens met Duitsland vind je de plaats Cheb en is zeker een bezoekje waard. Voor de liefhebbers vind u vlak daarbij het natuurgebied Soos. Dit moerasgebied is uniek in Europa, u vind hier zo’n tweehonderd bronnen die borrelen en pruttelen, dit komt omdat deze bronnen vol zitten met koolmonoxide.
In de driehoek Plzen, Marianske Lazne en Karlovy Vary  vindt u het plaats Utery. Een typisch Tsjechisch dorpje ontstaan als middelpunt van enkele goud en zilver mijnen.  De laatste jaren is het dorpje in oude glorie hersteld en daardoor zeker de moeite waard.
Plzen is toch wel een van de grootste steden in West Bohemen. Een gezellige studentenstad met de beroemde bierfabriek Pilzener bier. Verder vindt u er een grote dierentuin. Loket. Rondom dit zeer oude stadje vind u uitgestrekte bossen. Een bezoek aan dit oude stadje zou ik niet over slaan. De fietsroute hier naar toe is werkelijk adembenemend. In het stadje aangekomen zult u zich zeker vermaken. Een bezoekje aan de oude burcht is een aanrader. Zoekt u afkoeling? Wat dacht u van kanoën? Het kan daar.
West Bohemen kan voor u een geweldige uitdaging worden met vele kilometers rijplezier en indrukwekkende vergezichten vele bossen en gezellige plaatsjes waar altijd wel een gelegenheid is voor een drankje of een hapje eten voor een zeer redelijke prijs. Voor         € 10,00 heb je al een prima maaltijd voor het avondeten.

In het midden van het West Bohemen ligt het stadje Tepla. Vlak daarbij ligt een klein dorpje Beroun genaamd. Daar staat het vakantie huis :”Huis Beroun”. Deze woning is uitstekend geschikt voor wielrijders. De ruime woning biedt onderdak aan maximaal twaalf personen. Twee vierpersoonskamers en twee tweepersoons kamers. Fietsen kunnen in de schuur achter slot gestald worden. Na een heerlijke rit is het geweldig uitzakken bij het huis. Een grote openhaard zal voor de avonden een prima plaats zijn, de avonturen van de afgelopen dag door te nemen. Wat ons betreft een uitstekende gelegenheid dus.

Wij kunnen u deze woning aanbieden met daarbij informatie en tips voor een onbekommerde fietsvakantie.

Nieuwsgierig?

Bel Arnold> 0031649760943 of mail info@beroun.nl
Informatie over de woning kunt u vinden via:  www.beroun.nl.

Wij hopen dat uw interesse is gewekt en u contact met ons neemt. Wellicht kunt u ons nog adressen geven voor andere geïnteresseerde mensen.

Met vriendelijke groeten,

Arnold van der Linde

Recente berichten